Шефът на Националния стадион „Васил Левски“ Антон Попов обясни за Гонг какви са проблемите с терена на съоръжението, както и за гафа с българския химн на мача с Латвия.

„В момента третираме терена с препарат против детелина, която е много вредна. Гарантирам, че дупки няма, а тези кафеви петна са от изгорялата детелина. Още за мача на ЦСКА с Динамо Москва следващата седмица теренът ще е в обичайното си добро състояние“, заяви Попов.

Той окачестви като изключително неприятен гафа с непрозвучалия докрай роден химн снощи. „В момента ми изготвят доклад по случая. Досега подобно нещо не се е случвало, надявам се и в бъдеще да не се получава“, добави Попов.

Той призна, че ремонтът на осветлението на стадион „В. Левски“ е излязъл около 100 000 лева. „Необходими са 1500 лукса, а аз се надявам да надхвърлим тези луксове, за да отговаряме на изискванията на УЕФА за Шампионската лига. В кръга на шегата дори някои специалисти казват, че в момента осветлението ни е толкова силно, че ще заслепява футболистите на терена“, завърши Попов.