Двама от представителите на обединени фенклубове Сектор Г Емил Кънев и Павел Маринов обявиха категоричната позиция, че не на всяка цена искат участие на ЦСКА в А група. Двамата гостуваха в предаването “Спорт 7“ по ТВ7 и съобщиха, че вече е регистрирано дружество „ЦСКА София“ от Нове Холдинг. Преди два дни след среща в офиса на Васил Божков, бизнесменът обяви в специално съобщение, че „В името на морала и законноста ЦСКА ще започне своето възраждане от А окръжна футболна група.”

„Нашето решение е ЦСКА да започне от А окръжна група. Това е много тежко решение, което взехме, но то е следвствие от много неща, които се трупат на нашия славен клуб. На срещата, която имахме г-н Божков заяви: „Проект с Гриша Ганчев няма да се осъществи.“ Той обяви, че това се случва поради финансови причини“, коментира Емил Кънев и продължи:

„Ние ясно заявихме, че обединение между ЦСКА и Литекс не желаем. Ние такъв клуб няма да подкрепим по никакъв начин. Обединен фенклуб Сектор Г са може би около 40 фенкубове и групи, които са на всеки мач на ЦСКА. Ние говорим от тяхното име. Активната част от феновете на ЦСКА сме на мнение, че клубът трябва да започне на чисто. В днешно време честта, моралът и достойнството са забравени. Всеки гледа да мине през някаква вратичка. Ние решаваме да изберем този път, защото вярваме, че ЦСКА е едно пречистване, което ще помогне клубът да стане по-добър. Никой не ни дава гаранция, че обещаните пари ще се дават. Но ние искаме нов стадион, искаме база и ЦСКА да се превърне в един европейски клуб. Ние годии наред се борихме да няма платени фенове. Години наред се борихме с това и хората около нас са го видяли. Явно хората над нас решават нещата. Никой не се допитва до феновете. Призовавам тези хора да спрат това нещо“, заяви още Кънев.

Павел Маринов пък официално ще бъде говорител на обединени фенклубове Сектор Г.

„Не сме съгласни с такова евентуално обединение между ЦСКА и Локомотив София. И ние не умираме от кеф, че ще играем в А окръжна група. Но щом се е стигнало до тук, така е морално. След като ЦСКА е стигнал до това положение, ние сме зад ЦСКА. Не на всяка цена искаме ЦСКА да играе в А група“, категоричен бе Маринов и добави:

„Ние сме ЦСКА, не сме Литекс. Няма как да има два отбора ЦСКА. Нека да не слагаме каруцата пред коня. Ние се опитваме към днешна дата да изберем най-доброто за нашия клуб. Ние сме предположили, че това е най-правилното и сме застанали зад него. Ние милеем за ЦСКА и действията ни са за благото на отбора. Тук не става дума само за спортни интереси, а са намесени и икономически интереси.“

От сдружение „Акционерите“ обаче на свой ред заявиха друга позиция, а именно, че престой в аматьорските дивизии ще нанесе щети върху марката ЦСКА и в средносрочен план това не е добро за клуба. От сдружението желаят се намери вариант за оздравяване на сегашното акционерно дружество.