Реферът Христо Ристосков няма проблем да ръководи утрешния мача Локо Пд – ЦСКА, тъй като не е призован да дава показания по делото „Иван Леков”. Това стана ясно след проведеното заседание на Съдийската комисия.

Шефът на родните рефери Димо Момиров призна, че съдията на мача Вихрен – Черно море Георги Игнатов не е отсъдил втора дузпа в полза на санданчани

„Не може точно да се прецени дали е дузпа или фаул, защото е на границата на пеналта, но при всички случаи нарушение има. За Игнатов обаче няма наказание, тъй като изсвири като цяло много добре срещата”, заяви съдийският шеф.

Той обясни и ситуацията, при която вратарят на Миньор Шейтанов фаулира на границата на наказателното поле играч на Литекс: „Йорданов ми обясни, че е дал авантаж, но за съжаление атакуващият отбор не се е възползвал от него. Той имаше правото и да отмени авантажа, като назначи фаул в полза на Литекс.”

Димо Момиров заяви, че не е съгласен с медийните изяви на Цветан Георгиев във връзка с мача Литекс – Славия и атаките от ловешкия клуб към него.

„Може и да забраним отново на съдиите да се изявяват пред медиите, защото не им отива да се занимават с клубовете. Самият Цветан Георгиев е сезирал Дисциплинарната комисия по този случай и тя ще излезе с решение”, добави Момиров.