Разбиха престъпна група, свързана с агитката на столичен тим

Полиция източник: Sofia Photo Agency

Полиция източник: Sofia Photo Agency

Организирана група, занимавала се с широкоспектърна престъпна дейност, е неутрализирана от служители на ГДБОП в пряко взаимодействие с криминалисти и полицаи, информира dariknews.bg.
 
Подробности по разследването, започнало в края на миналата година, оповестиха административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев, старши комисар Стефан Джолев – заместник-директор на ГД „Борба с организираната престъпност“, и началникът на отдел „Криминална полиция“ комисар Илко Илиев.
 
Стана ясно, че 12-членната престъпна група се е занимавала с широкоспектърна дейност – от разпространение на наркотици, извършване на тежки криминални престъпления, включително и убийства, до грабежи.
 
На всички членове на групата са повдигнати обвинения. Четирима от тях се укриват и предстои издаването на Европейска заповед за тяхното издирване по линия на Интерпол. Седем са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, шестима са задържани под стража, а на един е наложена мярка „домашен арест“, съобщиха от МВР.
 
Установено е, че групата е работела при ясно диференцирани функции на участниците. Някои от тях са действали с изключителна жестокост, запазената им „марка“ била нападение с мачете. На 5 януари м.г. те нанесли тежък побой на професор ортопед. Пребили са до смърт и началника на смяна на Софийския затвор. Друга тяхна жертва станал и наркодилър, който бил насечен с мачете, защото отказал да разпространява наркотици за тях. 

Според dariknews.bg, всички от престъпната група са криминално проявени и имат регистрации за различни престъпления, а част от групата гравитирала около агитката на ЦСКА.
 
Операцията е реализирана на територията на столицата на два етапа. Първо били задържани участниците, занимавали се с наркоразпространение основно на територията на кв. „Дружба“.
 
На следващия ден последвало залавянето и на останалите членове на групата.
 
Установен е и ръководителят им - Стефан Гевгелийски, който в момента излежава присъда в Софийския затвор за наркотици и рекет. Изяснено е, че той е предавал разпорежданията си оттам, основно чрез съпругата си, разполагал е и със средства за връзка.
 
При извършените претърсвания на различни техни адреси и автомобили са намерени наркотици и голямо количество хладно оръжие – мачете, мечове, ками и др.
 
В резултат на проведената операция и задържането на опасната престъпна група са пресечени опити за убийство на още трима служители на Софийския затвор, уточни комисар
 Илков. Ръководителят на Специализирания съд призова гражданите, които разполагат с допълнителна информация по случая, да сигнализират на тел. 112 или в ГДБОП и ГДНП. Анонимността им е гарантирана.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
агитка ЦСКА

Други