Продължава набирането на деца от 6 до 15 години за създадената от българи професионална футболна академия в Англия - Kent Football Academy. Тренировките ще започнат в началото на юни.

Директор на футболната академия е Красимир Корсачки, а заместник директор е Димитър Кидиков.

Създателите планират Kent Football Academy да участва редовно на професионални турнири в Англия, България, Испания, Дания, Холандия и Португалия.

Професионална българска футболна академия стартира в Англия

Подобно на директора на академията Красимир Корсачки и заместник директорът Димитър Кидиков е квалифициран треньор на ФА.

Димитър Кидиков

източник: Личен архив

В момента Кидиков води два отбора – деца до 7г. и юноши до 16г. във Винтърс ФК - един от най-големите клубове в графство Кент, със своите 32 отбора на различна възраст и почти 600 футболисти.

„Много се радвам, че с Краси взехме решение да създадем академията. За жалост тук в Англия децатa не получават достатъчно на брой тренировки за седмица, което води до слабото им и бавно развитие като спортисти. Нашата цел е да им подсигурим това, което е необходимо за изграждането на един млад футболист. Опитът, който имаме като футболисти и развитието ни като специалисти ще допринесат за един уникален резултат в подготвянето на деца“, сподели Димитър Кидиков.

„Колкото повече развиваме себе си в професионален план, толкова повече децата ще постигнат, и тук е нашата отговорност към тях. Например аз лично преди месец бях на стаж за 10 дни в ЦСКА с първия отбор, благодарение на г-н Стефан Генов. По време на стажа имах възможност да споделя моите идеи и да получа поучителни критики от уникални хора като Стефан Генов, Стамен Белчев, Георги Велинов, Дани Моралес и Томас Нойберт“, добави още Кидиков.

Kent Football Academy

източник: Kent Football Academy

За контакти:

07403199458 - Красимир Корсачки, Директор на академията

07710894551 – Димитър Кидиков, Заместник директор на академията

Имейл - kentfootballacademy@gmail.com

Facebook - Kent Football Academy

Twiter - @Kentfootacademy