Българи създадоха Професионална футболна академия - Kent Football Academy в Англия.

Академията набира деца от 6 до 15 години. Заниманията ще се провеждат 4 дни в седмицата, плюс мач в град Мейдстоун - графство Кент.

Това е първата по рода си футболна академия, която предлага толкова много занимания в рамките на една седмица, като единствено професионалните отбори във Великобритания са на същия принцип.

Академията ще работи по методиката на английската Футболна асоциация, наречена EPPP (План за развитие на елитните играчи).

Ще има и два центъра за допълнителна подготовка на територията на Лондон, както и център за допълнителна подготовка за вратари на територията на Мейдстоун.

Създателите планират Kent Football Academy да участва редовно на професионални турнири в Англия, България, Испания, Дания, Холандия и Португалия като това ще бъде част от развитието на играчите и придобиване на безценен опит.

Тренировките ще започнат в началото на юни.

Директор на футболната академия е Красимир Корсачки, а заместник директор е Димитър Кидиков.

Красимир Корсачки

източник: Личен архив

Корсачки притежава УЕФА лиценз А също така Б лиценз, както и началните THE FA Level 1, 2 също така и THE FA Youth Module 1,2,3, които са задължителни специализирани курсове за работа със деца между 6 и 12 години.

Красимир Корсачки притежава и THE FA Talent ID 1,2 - специални курсове за откриване на таланти, като всички негови квалификации са придобити във Великобритания.

В момента Красимир Корсачки работи като треньор и скаут за английския Уест Хем.

"След придобития опит в различни различни академии, като тези на Арсенал, Чарлтън и Уест Хем, реших да отворя собствена академия, за да предам опита си от тези елитни академии на децата от българската общност във Лондон и графство Кент. Най-талантливите и преспективнни играчи ще получат шанс да бъдат изпратени на проби в професионални отбори. По време на професионалната ми кариера като треньор под мое ръководство имам играчи, подписали договори с Лейтър Ориент, Арсенал, КПР, Уест Хем, Ипсуич и Уотфорд", сподели директорът на Kent Football Academy Красимир Корсачки.

За контакти:

07403199458 - Красимир Корсачки, Директор на академията

07710894551 – Димитър Кидиков, Заместник директор на академията

Имейл -  kentfootballacademy@gmail.com

Facebook - Kent Football Academy

Twiter - @Kentfootacademy

Kent Football Academy

източник: Kent Football Academy