Днес Трявна дебютира като домакин на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. 

Този уикенд (19 и 20 юли) на стадион „Ангел Кънчев“ в града на занаятите 32 отбора от Областите Плевен и Велико Търново ще спорят за титлата регионален шампион на Централна Северна България и следващите две квоти по пътя за Маракана. Двата тима финалисти ще се класират за Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2014 и ще се впуснат в битката за голямата награда в тазгодишното издание на турнира – пътуване до легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро за мач на бразилския национален отбор.

Официалното начало на полуфиналната фаза бе дадено от треньор №1 на България за ХХ век, г-н Димитър Пенев и неговия легендарен възпитаник Бончо Генчев, останал в историята като първия български футболист играл в английската Висша Лига. Те бяха посрещнати от домакина на събитието - кмета на Трявна Драгомир Николов. 

„Това е поредното голямо събитие за Трявна. Много се радваме да сме домакин на подобни спортни прояви. “, с тези думи г-н Николов обяви турнира за официално открит. 
„Винаги идвам с голямо настроение на Kamenitza Фен Купа. Футболът е игра на голове, както доказаха германците тази година, така че пожелавам на всички участници да вкарват повече голове от противниците си“, пожела г-н Димитър Пенев на ентусиазираните футболни фенове.

Футболната легенда Бончо Генчев взе участие и в традиционния демонстративен мач, който се проведе веднага след откриването. Знаменитият ветеран доказа категорично, че не е изгубил добрата си форма, която донесе четвъртото място на националния ни отбор в САЩ през 1994 година. 

Още в самото начало на мачовете от груповата фаза, феновете на стадион „Ангел Кънчев“ станаха свидетели на страхотно футболно зрелище. Това беше срещата между „Лудокозец“ (Казанлък) и „Безхаберници“ (Велико Търново). Момчетата от Казанлък играха с огромен ентусиазъм и невероятен синхрон. Краят на първото полувреме дойде при резултат 4:0 за „Лудокозец“.

Втората половина протече по подобен начин и преди съдията да изсвири последния сигнал разгромът достигна до безапелационното 7:0. Най-резултатен за тима на „Лудокозец“ бе Светлин Ганев, който отбеляза 2 попадения в противниковата врата. „Имаме още какво да покажем“, сподели голмайсторът след края на мача.
Футболните дербита не са единственият източник на забавление за посетителите на стадион „Ангел Кънчев“. За доброто настроение на гостите се грижат и корпоративните партньори на Фен Купа – adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. 

Всички те организират предизвикателни игри покрай терените, а победителите в тях получават атрактивни награди, които биха съблазнили дори най-скептично настроените посетители. Всеки желаещ може да се включи в активациите, стига да е пълнолетен и да се бори за една от големите награди – 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели, чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core, спа-уикенд за двама в Банско и множество спортни артикули и аксесоари.  

Футболните дербита и игрите на партньорите продължават и утре, когато ще станат ясни и имената на новите регионални шампиони на Централна Северна България. Финалният мач стартира в 13:00 часа в неделя (20 юли), веднага след което на специална церемония под арката на Kamenitza Фен Купа ще бъдат наградени финалистите. Подробности и актуална информация за тазгодишното издание на турнира можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitza.bg/FanCup.