Този уикенд (19-20 юли) на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна ще се проведе регионалният полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2014 за отборите от Плевен, Велико Търново и региона. Градът на занаятите ще дебютира като домакин на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Официалното откриване започва в събота от 17:00 часа и ще бъде дадено лично от легендарния футболен стратег Димитър Пенев. Заедно с него, на сцената ще се качи и първият българин играл в анлийската Висша Лига, ветеранът от националния отбор по футбол на България от звездната 1994 година - Бончо Генчев, придружен от кмета на Община Трявна, г-н Драгомир Николов и редица знаменити спортни ветерани от града домакин и региона.

В борбата за спечелване на следващите две квоти по пътя за Маракана ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 110 отбора от областите Плевен и Велико Търново. Двата отбора финалисти ще продължат напред към Националните финали, където 24-те най-добри тима от цяла България ще се борят за голямата награда на Фен Купа 2014 – пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

Сред участниците ще бъдат и още два специални тима – в традиционния демонстративен мач след откриването в събота, един срещу друг ще се изправят тимът на Община Трявна и отбор на футболните ветерани от града на занаятите.

Всички отбори ще могат да подпомогнат и социалната кауза на Kamenitza Фен Купа 2014 „Дари гол“, която превръща участниците в турнира в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на инициативата, всеки гол реализиран по време на турнира, включително от квалификации, полуфинали и Национален финал, ще се превърне в дарение от 1 лев, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Лице на тази кампания е председателят на БОК, г-жа Стефка Костадинова.

С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който ще се проведе от 13:00 часа в неделя (20 юли). Веднага след края му, около 13:30ч, новите регионални шампиони ще бъдат наградени на специална церемония. Освен зрелищните мачове, на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна ще се проведат и редица игри на корпоративните партньори на турнира adidas, Globul, Ford Moto-Pfohe и Samsung, които по традиция и тази година ще раздават множество щедри награди.

Снимки, подробности и актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2014, www.kamentiza.bg/FanCup