Лудогорец U15 победи с 2:1 ЦСКА U15 насред Панчарево в първи четвъртфинал от републиканското първенство за юноши, родени до края на 2002 година. По ирония на съдбата победният гол за разградчани бе дело на племенника на Велизар Димитров, който години наред беше любимец на "червените" фенове. С успеха момчетата на Диан Ангелов направиха важна крачка към полуфиналната фаза на турнира.

След няколко пропуска пред вратата на домакините, Лудогорец откри резултата в 18-ата минута. Петър Георгиев тръгна на индивидуален пробив, дриблира между няколко защитници на домакините и с плътен удар по земя оплете топката в мрежата. ЦСКА успя да изравни 10 минути по-късно след пряк свободен удар. При центрирането вратар и защитници не се разбраха по най-добрия начин, топката стигна до Марио Гуглин и той от упор не пропусна - 1:1

Младите таланти на "орлите" си върнаха водачеството в 53-ата минута. Тогава влезлият като смяна Калоян Симеонов получи хубав пас в коридор между централните защитници на съперника, овладя добре, напредна и с точен удар прати топката в далечния ъгъл за 1:2.

„Доволен съм от дисциплината, старанието, раздаването и духа на момчетата. Играха добре и бяха по-силният тим на терена. Този резултат ни дава добри шансове преди реванша. Място за отпускане обаче няма и няма да допуснем подценяване, а ще изиграем и втория двубой с максимална концентрация и мотивация”, коментира Диан Ангелов.

Реваншът е на 19 юни, от 10,30 часа, в базата „Гнездо на орли”.