С късен гол ОФК Павликени победи като гост ОФК Локомотив Мездра на старта на шампионата в Северозападната Трета лига 

Деветият през миналия сезон ОФК Локомотив загуби като домакин с 0:1 от петия ОФК Павликени в среща от първия кръг на новото първенство по футбол в Северозападната Трета лига. Победния гол за гостите падна в заключителните минути на мача, след като преди това „железничарите“ на няколко пъти пропуснаха да стигнат до крайния успех.  

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор на Локо Мездра в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век Васил Таков-Такето (1948-2020 г.), който почина през изминалата седмица малко преди да навърши 72 г. 

През първото полувреме домакините доминираха на терена и създадоха четири чисти голови положения, които обаче не успяха да реализират. На три пъти 100%-ови пропуски направи Лионел Матадос - най-напред той стреля с глава от непосредствена близост след центриране от левия фланг на капитана Браиан Стоянов, но вратарят на гостите Ивайло Петков спаси, а впоследствие на два пъти остана „очи с очи“ срещу стража на съперника, но отново не можа да го преодолее. Веднъж пък Давид Стоянов излезе на добра стрелкова позиция в пеналта, но би неточно по диагонала. 

Павликенци застрашиха само веднъж вратата на „червено-черните“ - ситуация, при която капитанът Цветомир Додуров засече с глава центриране от корнер, вратарят на локомотивци Кристиян Дяков обаче парира удара му. 

През втората част липсваха кой знае какви голови положения. Запомниха се само един параболичен изстрел на Гроздан Илиев от средна дистанция, който вратарят на „жълто-черните“ изби със сетни сили в корнер и два опасни удара на Стефан Гинчев от гостите. 

Така се стигна до 86-ата минута, когато опитният Красен Трифонов проби на скорост по лявото крило и намери непокрит в наказателното поле Гинчев, който стреля от движение от границата на малкото наказателно поле и донесе трите точки за ОФК Павликени. 

ОФК Локомотив Мездра игра в състав: Кристиян Дяков, Мартин Михайлов (78-Владимир Найденов), Генади Петров, Давид Стоянов, Васислав Димитров, Гроздан Илиев, Светослав Валериев, Николай Ковачев, Лионел Матадос, Браиан Стоянов (кап.), Мартин Димитров. 

В останалите срещи от кръга се получиха следните резултати: 
Дреновец - Академия Ботев (Враца) 0:3
Локомотив Дряново - Първа атомна Козлодуй 2:1
Спартак (Плевен) - Бдин Видин 10:0 
Севлиево - Трявна 3:0 
Янтра Полски Тръмбеш - Левски Лом 0:0 
Вихър Славяново - Академик Свищов 4:1 
Пещера Галата - Партизан Червен бряг 0:1 
Етър II Велико Търново - Левски - отложен поради положителна проба за COVID-19 на играч на домакините 

В следващия кръг Локо Мездра гостува на новака в групата Левски Лом. Двубоят е на 16 август, неделя, от 18:00 часа в крайдунавския град.