Двата състава, с които Отбор на надеждата участва на международния турнир по стрийт футбол за хора в неравностойно положение в гр. Перущица, се позиционираха на второ и трето място във временното класиране ден преди края на състезанието. 

Всеки от българските тимове има по 6 спечелени точки след 3 изиграни мача. Лидер в класирането е съставът на Босна и Херцеговина, който е с пълен актив от 9 точки. Босненците безспорно са най-опитният отбор на турнира, тъй като трима от техните общо седем състезатели са бивши участници на световни първенства по футбол за бездомни хора. Те вече победиха основните конкуренти за трофея в турнира – двата български отбора и Румъния.

Условно нареченият „Отбор на надеждата“ №1 спечели и двата си двубоя днес срещу Осанна от пловдивския квартал Столипиново (7:6) и тима от бежанския лагер в Харманли (8:3), а №2 надигра Осанна (11:4) и загуби от Босна (4:6). 

На четвърто място във временното класиране с актив от 3 точки са румънците, които записаха загуби срещу Отбор на надеждата №2 и Босна, но днес надиграха бежанците от Харманли, които са пети с 2 точки, следвани от Осанна с 1 точка. 

Турнирът в Перущица продължава и утре по системата всеки срещу всеки. Първият мач за деня ще срещне двата български състава и по всяка вероятност ще определи и кой ще заеме второто място в крайната класиране. На Отбор на надеждата №1 му предстои и тежък двубой срещу Румъния.

Тази година световно първенство по футбол за бездомни хора, което трябваше да се състои в Тампере Финландия в края на юни, беше отменено заради световната пандемия от коронавирус COVID-19. Поради тази причина Спортс Мениджмънт България организира малък международен турнир в град Перущица от 14 до 18 септември.