Двата състава, с които Отбор на надеждата участва на международния турнир по стрийт футбол за хора в неравностойно положение в гр. Перущица, записаха победа и загуба в първите си мачове от състезанието. Условно нареченият тим №1 загуби с 5:9 двубоя си с Босна и Херцеговина, а №2 победи Румъния с 8:6. 

Треньорският екип, който ръководи двата състава на Отбор на надеждата, е Борислав Фердинандов и Методи Асенов. Третият двубой за деня беше между тим от бежанци и мигранти, настанени в регистрационно-приемателния център в Харманли и пловдивския Осанна, съставен от младежи от квартал Столипиново. Двубоят завърши 6:6 и след изпълнение на дузпи съставът от Харманли, ръководен от старозагорския треньор Иван Иванов, взе победата. 

Ръководител на Осанна е бившият нигерийски футболист Шегън Филипс, който през 2011 и 2012 година тренираше пловдивския Отбор на надеждата.

Турнирът в Перущица продължава по системата всеки срещу всеки. Утре Отбор на надеждата №1 ще срещне състава на бежанците и Осанна, а №2 ще се противопостави на Осанна и Босна и Херцеговина. Турнирът ще приключи в петък по обяд.

Рефери на състезанието са Асен Станков – участник на Homeless World Cup 2012 в Мексико Сити и Любомир Акмаджов – играч в Отбор на надеждата 2013 в Познан (Полша).

Тази година световно първенство по футбол за бездомни хора, което трябваше да се състои в Тампере (Финландия) в края на юни, беше отменено заради световната пандемия от коронавирус COVID-19. Поради тази причина Спортс Мениджмънт България организира малък международен турнир в град Перущица от 14 до 18 септември.