Капитанът на Ботев Пловдив Иван Танчовски претърпя операция на левия крак. Опитният полузащитник имаше бурсит на петата, който бе успешно отстранен от проф. Петър Тифчев тази сутрин в столична клиника. Интервенцията е продължила половин час, като на футболиста му е поставена местна упойка.

Полузащитникът ще бъде изписан от клиниката в близките дни. След 2 седмици предстои сваляне на конците, а след месец Танчовски ще може да тренира пълноценно.

Иван Танчовски получи травмата преди повече от два месеца, точно преди старта на първенството във В група. Оттогава той тренира на облекчен режим и не е играл в нито една официална среща на „канарчетата”.

Същевременно стана ясно, че друг играч на „канарчетата” - Николай Манчев, е бил здраво наритан по време на дербито с Марица. Доскорошният играч на ЦСКА има огромен оток на подбедрицата и още няколко синини по краката. Все още не е ясно колко време ще се възстановява полузащитникът, който бе сменен принудително на полувремето при победата на Ботев с 2:1.