Общинският съвет в Перник включи в програмата за управление и разпореждане с общинска собственост искане на футболен клуб "Металург - 1957" за предоставяне за 20-годишен период на 800 кв.м част от урегулиран поземлен имот, отреден за парк и спортен комплекс. Футболният клуб възнамерява там да изгради терен с изкуствена трева, който да послужи за подпомагане на тренировъчния процес и целите на клуба. 

Сега в "Металург - 1957" тренират повече от 100 деца и юноши в различни възрастови групи, посочва президентът на клуба Мартин Евгениев. Мъжкият отбор участва в областното първенство на Перник, а детският - в първенството на Перник и Кюстендил. 

Досега от община Перник и БФС не са отпускани средства за подпомагане на спорта, на стадиона в квартал "Изток", където тренира футболният клуб. 

Инвестирани са единствено собствени средства на клуба за подобряване на материалната база, като е изградена трибуна за 250 седящи места, възстановени са мрежите зад вратите, както и резервните скамейки.

От лятото на 2013г. "Металург - 1957" поддържа изцяло стадиона в кв. "Изток" със собствени средства и предоставени от спонсори,мотивират претенцията си членовете на клуба. За поддържане на тревната настилка на терена са подсигурени машина за косене и валяк. /БТА