Отборът на НСА спечели Купата на България, след като на финала в Перник победи благоевградския Спортика с 3:1. Момичетата от Благоевград обаче дълго време ще съжаляват за пропуснатия шанс да спечелят първата си Купа на България.

Воденият от Радослав Креснички отбор водеше до 42-та минута на мача след уникален гол на Криси Петрунова в 24-та минута, която с прехвърлящ удар от около 30 метра вкара топката в мрежата.

Повратният момент в срещата настъпи в 42-та минута. Тогава главният съдия Бисер Никифоров от Перник отсъди дискусионна дузпа за нарушение срещу Велина Кошулева. Потърпевшата не сбърка от бялата точка и изравни за 1:1.

Още с първата атака за второто полувреме НСА поведе в резултата. След центриране от ъглов удар Господинова вкара от близо с глава за 2:1. Мачът обаче далеч не бе свършил и след час игра и Спортика получи право на изпълнение на дузпа, след като центриране на Петрунова срещна ръката на бранителка от столичанки. Капитанът Вероника Гоцева обаче стреля високо над гредата.

В 69-та минута Асенова след центриране от ъглов удар и отново удар с глава от близо вкара за 3:1. До края на срещата момичетата от НСА удариха още 2 греди, а и отборът на Спортика пропусна няколко добри положения.

Веднага след края на срещата председателят на комисията по женски футбол към БФС Поли Шищманова връчи бронзовите медали на Спортика за третото място в държавното първенство и сребърните за Купата на България.

Купата на НСА връчи секретарят на Аматьорската футболна лига – перничанинът Александър Шатровски.