Благоевградският женски футболен отбор “Спортика” победи с 12:1 отбора на “Олимпиа” и се класира на полуфинал за Купата на България. Четвъртфиналът стана скандален не толкова заради резултата, а по скоро заради факта, че мачът започна с 20-минутно закъснение.

Шефът на софийския “Олимпиа” Панайотис Папас показа, че отборът му през годините е играл само на “Ноу камп”, “Сан Сиро” и “Уембли” и не хареса терена на базата в Рилци. Той правеше снимки с мобилния си телефон, които изпращаше на хора от футболния съюз и, след като не се съгласи мачът да се играе в Рилци, се наложи спешно да бъде изместен на базата на Ивайло Андонов в Покровник. От там дойде и закъснението от 20 минути.

Мачът трябваше да се играе на стадион “Христо Ботев”, където “Спортика” играе домакинствата си тази пролет, но пък на него играеха “Пирин” и “Вихрен”.

В крайна сметка двубоят се игра и завърши с рекордна победа от 12:1 за “Спортика”. До почивката резултатът беше само 3:1, но през второто полувреме мачът заприлича на рубриката “Гол след гол”. Половината от головете – 6, вкара националката Кристина Петрунова, два гола добави Евдокия Попадинова, а по един вкараха Вероника Гоцева – Меси, Венидона Сърбинска – Алвеш, Анелия Кокунова и Вили Карадакова.

По този начин “Спортика” се класира на полуфинал и в края на следващата седмица ще гостува на “Екомет” в Пловдив. Благоевградският отбор има всички шансове да стигне за първи път до финала за Купата на България, след като жребия го размина с фаворитите от НСА и ЛП Суперспорт