Отборът на Левски завоюва титлата в първенството на децата, родени през 1994 година. На финала, игран в Правец, младите футболисти в „синьо” се наложиха с 1:0 над връстниците си от Литекс.

Двубоят бе наблюдаван от членовете на Изпълкома Наско Сираков и Емил Костадинов, както и от почетния президент на Литекс Гриша Ганчев.

Единственото попадение в срещата падна още в 6-та минута, когато след центриране от корнер на Стоичков, Михаил Кисьов надскочи защитата на Литекс и с глава изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на „оранжевите” за 1:0.

Първото полувреме продължи под диктовката на младите левскари, които в 31-та минута можеха да стигнат и до втори гол. Божидар Димитров нацели лявата сглобка на вратата на Литекс след изпълнение на пряк свободен удар от около 20 метра.

През втората част Литекс опита да осъществи натиск, но така и не успя да стигне до изравнителен гол.

2 минути преди края на редовното време, двубоят бе прекъснат заради силна градушка. След няколко минути обаче той все пак бе подновен и завърши без проблеми.

Ето и пълната хронология на двубоя:

Начало на мача!

Двубоят е наблюдаван от членовете на Изпълкома Наско Сираков и Емил Костадинов, както и отпочетния президент на Литекс Гриша Ганчев.

6' 1:0 за Левски! След центриране от корнер на Стоичков, Михаил Кисьов надскочи защитата на Литекс и с глава изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Литекс за 1:0.

28' Жълт картон за капитана на Левски Христо Попадийн за нарушение срещу Кристиян Малинов.

30' До този момент превъзходството е в полза на Левски, футболистите на Петър Петров пробват повече атаки ипо-често стигат до вратата на Литекс. Атаките на "оранжевите" са епизодични и не представляват никаква заплаха за стража на "сините" Димитър Бойчев.

31' Халфът на Левски Божидар Димитров нацели лявата сглобка на вратата на Литекс след изпълнение на пряк свбоден удар от около 20 метра. Вратарят Величков не успя да реагира и за негов късмет топката среща гредата.

35' Край на първото полувреме.

36' Второто полувреме започва със смяна в тима на Литекс. Кьосев влиза на мястото на Цветков.

39' Първа атака на Левски. Жак Коен овладя топката и я пусна наляво към Енис Евтимов, той шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на Литекс изби в корнер. След него не произлиза нищо опасно.

45' Смяна за Левски. В игра влиза Матю Георгиев на мястото на Валентин Добревски.

49' Кристиян Петков влиза на мястото на Христо Кирев в тима на Литекс. За Левски пък Кристиян Димитров заменя Енис Евтимов.

55' Смяна в състава на Литекс. Стамен Тасев влиза на мястото на Огнян Саръев.

65' Стойо Солаков влиза на мястото на Кристиян Малинов.

В последните 10 минути Литекс увеличи оборотите и стига много лесно до вратата на Левски. До този момент обаче опитите им да отбелевжат изравнителен гол са безуспешни.

68' 2 минути преди края, мачът е прекъснат заради градушка!

След 3-4 минути мачът вечее подновен.

Коен излиза за Левски, на негово място Пламен Илиев.

70+3' Страхотно разбъркване в наказателното поле на Левски, като дори вратарят на Литекс Величков се е включил в атаката. В крайна сметка обаче не произлиза нищо опасно.

70+4' Край на мача! Левски е шампион при децата 1994 година!

Състави:

Левски: 1. Бойчев, 22. Стоичков, 18. М. Кисьов, 19. Б. Димитров, 5. Пейчев, 6. Попадийн – к, 17. Маринов, 18. Гамаков, 9. Коен, 10. Добревски, 11. Евтимов

Резерви: 12. Ст. Йорданов, 3. Йонев, 15. Кр. Димитров, 16. Георгиев, 7. Илиев, 2. Стоянов

Треньор – Петър Петров

Литекс: 1. Величков, 2. Тасков, 3. Митов, 4. Аладжов, 5. Каракостов, 6.Колев, 7. Кирев, 8. Малинов, 9. Съръев – к, 10. Здравчов, 11. Цветков.

Резерври: 13. Ибришимов, 14. Николов, 15. Тасев, 16. Й. Йорданов, 17. Кьосев, 18. Солаков, 19. Петков

Треньор – Димитър Здравчов

Главен съдия: Николай Йорданов