Кметът на община "Марица“ Димитър Иванов зарадва местните деца на село Граф Игнатиево с ново минифутболно игрище с изкуствена трева. Лентата на съоръжението бе прерязана от Иванов, председателя на Общински съвет "Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кмета Петър Минков и кмета на самото село Нестор Чочев.

Площадката е с размери 40 на 25 метра и се намира в парка на Граф Игнатиево. Оборудвано е с комбинирано съоръжение - минифутболна врата и баскетболен кош, обезопасено е с 6-метрова ограда с мрежа. Стойността се равнява на около 100 000 лева, а парите са изцяло от общинския бюджет.

"Радвам се, че от днес младите хора в селото ще има къде да спортуват. Винаги съм щастлив, когато изграждаме ново спортно съоръжение, защото като бивш спортист, знам, че физическата активност, освен радост и забавление, носи и здраве“, посочи градоначалникът.

Той напомни, че това е петото игрище за минифутбол в общината.

"Удовлетворен съм, че все повече населени места могат да се похвалят с подобни съоръжения. Първото игрище бе открито в село Маноле още през миналия мандат, а вече селата Царацово, Калековец, Желязно и от днес и Граф Игнатиево разполагат със спортни площадки с изкуствена трева“, подчерта той..

"Благодаря на екипа си за добре свършената работа, както и на общинските съветници за гласуваните средства. Благодаря и на младите хора, затова, че избират да живеят и да създават семейства в община "Марица“. Надявам се да полагат грижи за доброто състояние на новото игрище. Продължаваме да развиваме и надграждаме постигнатото в името на бъдещето на нашите деца“, завърши кметът Димитър Иванов.

На събитието бяха и кметове на населени места и общински съветници.