Националният отбор на България по плажен футбол ще изиграе две контролни срещи с Молдова. 

Двубоите ще се играят на пясъка във варненския квартал "Аспарухово", като първата е в понеделник (2 юли) от 18:30 ч., а втората - във вторник (3 юли) от 10:30 ч. 

Двата спаринга ще бъдат генерална репетиция за "лъвовете" преди мачовете им от ЕВРОлигата, които ще се играят на 6, 7, и 8 юли в Назаре, Португалия. 

Тимът ни е в Дивизия "Б", а в групата ще срещне съставите на Чехия, Норвегия и Андора. 

Възпитаниците на Симеон Христов стартират срещу Андора на 6 юли (петък) от 18:30 ч. българско време, ден по-късно срещат Чехия в 16 ч., а третият им сблъсък е на 8-ми от 17:15 ч. срещу Норвегия.

Националите се събират веднага след мачовете от първия етап на държавното първенство на България, което стартира утре в Бургас. В неделя на обяд Христов ще обяви списъка от 12 футболисти, които ще играят срещу Молдова, а след въпросните две контроли двама ще отпаднат от състава и в сряда сутринта България потегля за Назаре с 10 играчи.

За първи път в историята си нашите са водачи на група, след като през миналата година преодоляха потока си и се класираха за финалите на турнира. 

Групите в Дивизия "Б" на ЕВРОлигата са общо четири като победителите в тях се класират за финалите на надпреварата. Там ще участват още трите втори най-добри отбора и последният от Дивизия "А". В останалите групи се паднаха Естония, Румъния и Сърбия, Гърция, Молдова, Казахстан и Литва и Унгария, Дания, Англия и Грузия.