Националният отбор на България по плажен футбол научи програмата си за мачовете от своята група в Дивизия "Б" на ЕВРОлигата. 

Нашите се паднаха с в една група с Чехия, Норвегия и Андора. Двубоите ни ще се играят в Назаре, Португалия, където наскоро се проведе Шампионската лига в този спорт. 

Възпитаниците на Симеон Христов стартират срещу Андора на 6 юли (петък) от 18:30 часа българско време, ден по-късно срещат Чехия в 16:00 часа, а третият им сблъсък е на 8-ми от 17:15 часа срещу Норвегия. 

Любопитното е, че феновете на този спорт могат да наблюдават българите в ефира на телевизия A1, която ще излъчва целия турнир.

За първи път в историята си нашите са водачи на група, след като през миналата година преодоляха потока си и се класираха за финалите на турнира. 

Групите в Дивизия "Б" на ЕВРОлигата са общо четири като победителите в тях се класират за финалите на надпреварата. Там ще участват още трите втори най-добри отбора и последният от Дивизия "А". 

В останалите групи се паднаха Естония, Румъния и Сърбия, Гърция, Молдова, Казахстан и Литва и Унгария, Дания, Англия и Грузия.