Големи промени предприема италианският футбол, свързани с календара на Серия А за сезон 2018-19. Най-сериозните от тях са въвеждането на мачове в дните около Коледа и Нова година по подобие на английската Висша лига, както и по-кратък трансферен прозорец, който да приключва преди началото на сезона.

Промените обяви шефът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго. "Следващият сезон в Серия А ще започне на 19 август, а мачът за Суперкупата ще бъде на 12 август, мястото все още не е потвърдено."

"Следващата година ще има два междинни кръга на 26 септември и 3 април плюс одобрената формула за програма на "Боксинг Дей", така че ще има мачове на 22, 26 и 30 декември, а сезонът ще се поднови на 20 януари.

"Кръгът на 13 януари ще бъде изцяло за Купата на Италия с промяна във формата и там. Вече няма да е задължително топ поставените клубове да играят у дома, така че жребият ще бъде открит."

"Що се отнася до трансферния пазар, имаме важни промени. Летният прозорец ще затваря на 18 август, 24 часа преди старта на сезона в Серия А. Същото ще важи за януарския прозорец, който се очаква да приключи на 19 януари."