Много хора са запознати с детайлите по етикета при мъжете на официални събития, както и Кирил Десподов. Това пролича по поведението му по време на церемонията за връчването на наградите „Футболист на годината“, която се проведе в понеделник (18 март) в столичен хотел.

Капитанът на националния отбор излезе на сцената, за да получи наградата си, след като беше обявен за Футболист номер 1 на 2023 година. Но първите му думи, освен закачка към всички в залата, бяха свързани именно със задължителния етикет.

Добър вечер на всички. Преди да започна с речта си, искам да се извиня, че не съм закопчан, падна ми копчето. Явно трябва да похарча малко повече пари за нов костюм“, сподели Кирил Десподов от сцената.

Кирил Десподов: Не ми се мисли какво ще ме направи Стоичков

Думите му предизвикаха симпатии и усмивки у всички заради откровението. Но в действителност, футболистът предприе този ход, защото всички останали, бяха със закопчани сака около него.

StartPhoto.bg
9 снимки

Това е така, тъй като етикетът изисква при ставане, мъжете да закопчават най-горното копче. Сакото не бива да се носи разтворено, като това правило не важи, само ако сте в офиса или в неформална среда.

Ако копчетата на сакото са две, то трябва да е закопчано най-горното. В случая при Кирил Десподов изглежда е само едно и то е паднало. Затова звездата на ПАОК трябваше да се извини, познавайки добре правилата в мъжкото облекло и поведение.

Кирил Десподов: Силно се надявам хората да се обединят, надявам се на подкрепа

И за да не остане някакво съмнение, на влизане в залата фоторепортерите на мястото на събитието са заснели Десподов закопчан. Напълно в духа на този материал, ако някой случайно е намерил копче в залата, моля да го върне на притежателя му.

Кирил Десподов

източник: StartPhoto.bg