Кирил Десподов застана пред всички репортери, след като за четвърти път стана Футболист №1 на България, този път за 2023-а година. Капитанът на националния отбор призова за обединение на всички страни и си пожела феновете да започнат да подкрепят България.

„Огромна чест е да спечеля тази награда. Тя задължава, но и също така е плод на много усилия и труд. Много мъка е имало през изминалата година – лоши резултати и моменти. Когато получаваш такива индивидуални награди, е стимул да се развиваме и градим“, започна Десподов.

„Има конкуренция. Нито Илия Груев, нито Ивайло Чочев няма как да не са ми конкуренцията. Който и от нас да беше спечелил, щеше да е заслужено. Ще се радвам и ще бъда изключително щастлив, ако конкуренцията е още по-сериозна. Това значи, че ще имаме и добри футболисти в националния отбор“.

Снимки: Startphoto.bg
94 снимки

„Надявам се да се успокои обстановката в националния. Ние винаги даваме всичко от себе си. Нека оставим всички да работим и резултатите ще си покажат. Мисля, че всеки заслужава да спечели, Иванов е спечелил и е спечелил доверието на клубовете“, продължи Десподов.

„За съжаление, последният лагер на България – всички знаем какви сцени имаше не на трибуните, а извън тях. Силно се надявам хората да се обединят и да започнат да ни подкрепят и нас. Да ни вярват, защото винаги съм си мислел – какво позитивно имаш от това да излезеш да плюеш, хейтиш? Тази негативна енергия се връща обратно. Аз това го вярвам. Знаете колко хейт съм понесъл последните 3 години. Играем всички за България, ние на терена, вие по трибуните. Трябва всички да сме заедно и да мачкаме напред“.

„Не ми се мисли да изравня Христо Стоичков, че не знам на какво ще ме направи. Това са огромни имена в българския футбол. Далеч съм много от тези имена, няма какво да се лъжем. Отборната работа за мен е на първо място. Може би бих отличил втората си награда, тя беше най-сладка. Но всяка една е сладка и всяка една награда е една благодарност за труда, който сме дали. Не е лесен животът на футболиста, много е лесно да гледате как сме облечени и какви коли караме. Ако влезеш в обувките на един футболист, много е трудно. Подкрепяйте футболистите, дръжте си българските футболисти, защото ние сме една нация и трябва да се подкрепяме“, завърши Кирил Десподов.