Легендарният бивш футболист Аспарух Никодимов - Паро ще представи автобиографичната си книга „Паро Никодимов - С ЦСКА в сърцето” на 20-и декември /четвъртък/ от 17.30 часа в РБ „П.Р.Славейков” - Велико Търново.

Представянето ще се състои в Читалнята на библиотеката /ул. Иванка Ботева 2/.

Ден по-рано по покана на фен клуб ЦСКА - Разград Паро Никодимов ще представи своята автобиография „С ЦСКА В сърцето” в бистро „Верона” Сити Център на 19-и декември от 18 часа.

Автобиографията на големия спортист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов е изповед не само за футбола, но и за реалностите в него. Тя описва пътя на момчето от софийското село Богьовци до най-големите световни стадиони, като „Маракана“ и „Ацтека“, „Анфийлд“ и „Ноу Камп“.

Животът на Паро е едно наистина изумително пътешествие из всички лабиринти на футбола.

В книгата можете да прочетете за футбола от улицата в „Орландовци“, а махленския футбол в отбора Сава Михайлов от квартал „Гевгелийски“ и за юношеския футбол върху сгурията на стадион „Септември“.

И още - за ЦСКА и дръзкия футбол, нужен не просто да се изправиш срещу европейските шампиони Аякс, Нотингам Форест и Ливърпул, но и да ги победиш.

Като пряк участник във футбола у нас в течение на цели десетилетия, Паро Никодимов представя възхода и спадовете на футболна България в най-славните и спорни дни на нейното минало.

А един от фундаментите на тази книга са възторгът и страданието в бушуващите страсти по трибуните. Защото за хората футболът е преди всичко страст и любов.

В тази автобиография има много радост, но и още толкова огорчение.

Но дали футболът не е точно такъв?

Аспарух Паро Никодимов С ЦСКА в сърцето