Бившият треньор на Левски Вили Вуцов е приел много тежко поражението на националния отбор с 2:3 от Косово на Националния стадион „Васил Левски”. Специалистът беше гост в предаването „На кафе” при Гала по NOVA.

„Развълнуван съм много, не успях да заспя до 4.30 часа сутринта. Хората, които са в българския футбол, не може да не им е мъчно за случилото се. В този моменти много журналисти и хора, които са извън футбола, задават въпроса защо сме паднали от Косово. Ние мача не го загубихме вчера, не го загубихме преди два-три дни в Чехия, а ние го губим мача в последните 13-14 години, ние стремглаво вървим назад. Ние не работим. И като дойде националният отбор, искаме с магическа пръчка нещо да се случи и да побеждаваме”, сподели Вили Вуцов.

„Моят баща не криеше нищо от мен, беше много открит, аз съм негово произведение, не мога да крия и тая. За мен не се сещат, не ме взимат за треньор, не се сърдя, но при нас в България не се работи. Моят баща беше след 1994 година – едно 10 години във Футболния съюз, Иван Славков беше президент, Иван Вуцов му беше заместник, всичко решаваше Иван Вуцов, той взимаше решенията, Славков идваше само да пие по едно кафе. Като свърши с Футболния съюз, никой не се сети за него, никой не го покани, не му каза ела да работиш. Той си отиде и най-много го смачка накрая фактът, че един не се сети да го покани да работи. Тонев го покани за няколко години с пост в Левски, но никой не се сети”, коментира още специалистът.

Вили Вуцов разказа много интересни истории от треньорската си и състезателна кариера, като в същото време сподели с какво се занимават синовете му. Повече от Вили Вуцов и гостуването му на Гала можете да видите във видеото.