Последно заседание на Изпълнителният комитет на БФС преди Конгреса ще се проведе днес. Ръководството на българския футбол се събира в 14 часа, за да приеме правилата за провеждане на извънредния конгрес, който е насрочен за 12 октомври.

Реално това заседание на Изпълкома ще бъде последно в този състав, независимо от това кой ще с печели изборите за президент. Дори това да е Борислав Михайлов вероятно ще има промени, като най-малкото досегашния член и част от екипа на Димитър Бербатов Петър Величков няма да бъде поканен.

Големият въпрос е дали правилата, по които ще се проведе изборът, ще са същите, каквито бяха през 2018 година. 

От екипа на Димитър Бербатов вече дадоха предложението си за правилата за провеждане. Те поискаха гласуване на кворум при спазване тайната на вода, гласуване с интегрална бюлетина, делегатите на Конгреса да не могат да дават пълномощни на трети лица, кандидатите за президент да бъдат допуснати в залата, в която се провежда конгреса. Също така желанието им е конгресът да бъде излъчван на живо по примера на ФИФА и УЕФА, както и да има присъствие на представителите на двете международни организации, които да съблюдават процеса. Освен това бе поискано и присъствието на акредитирани медии за отразяване на събитието.

Очаква се след края на заседанието БФС да обяви всички правила за провеждане на Конгреса.