Едно от най-ярките имена в българския футболен живот Валери Божинов дебютира официално в лигите на Българска асоциация мини футбол. 

Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити записа първи минути в лигата на БАМФ София за ветерани, като успя да вкара ефектен гол с пета за победата на VMV с 5:2 срещу Дианабад.

Нападателят се снима с десетки фенове на терените на БАМФ София, като остави отлично впечатление с коректната си игра. Валери Божинов даде интервю след мача, в което поздрави националния отбор по мини футбол за бронза от Евро 2022 и пожела успех на Световното първенство в ОАЕ догодина. 

"Първо искам да благодаря за поканата и да поздравя всички участници в този турнир, както и организаторите. Футболът 11 на 11 и този са много различни. Интензитетът обаче е уникален, много по-голям.  За първи път така почувствах една друга атмосфера и тръпка. Надявам се да има други такива мигове и игри и да радваме феновете"

Той добави, че се радва да види стари приятели на малкия терен и със сигурност може да го видим пак в игра.

"Срещнах се с много хора, бивши футболисти, момчета, които може би досега са ме гледали само по телевизията, а сега имат шанс да ме видят на живо. Така че аз съм едно нормално момче като всички останали, има уважение един към друг. Изведнъж да спреш с футбола е много тежко. Много съм щастлив, че продължавам да практикувам футбол. Разликата е огромна, но отново си на зеления терен, около футболисти и приятели"