Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина ще играе срещу Финландия във формация 4-1-4-1 в дебюта на Ивайло Петев като селекционер на отбора. Това стана ясно, след като снимка на българския специалист и новия президент на футболната федерация Вико Зелкович разкри тактиката на състава, съобщават местните медии.

Кадърът, публикуван и в официалния сайт на асоциацията показва дъска със схемата на игра зад гърба на двамата. В Босна са убедени, че българинът ще заложи на един нападател, а по всяка вероятност това ще е капитанът Един Джеко. В първите квалификации тимът гостува на Финландия и приема Франция, а между двата мача играе контрола с Коста Рика.

„Преди всичко бих искал да подчертая страхотната атмосфера в националния отбор. Селекторът има позитивна енергия, която ни предава и на нас. Вярвам, че ще извлечем най-доброто и ще се върнем у дома с положителен резултат", коментира бранителят Саниша Саничанин.

Дебютът на родния специалист идва в момент, когато Босна и Херцеговина е в серия от четири поредни загуби и без успех от 2019-а.