Бившият президент на ЦСКА - Александър Томов, присъства на поклонението пред легендата на "армейците" Петър Жеков, който ни напусна на 78-годишна възраст. 
"Велик спортист, велик футболист, велико име. Наслада беше да го гледаш. Работихме заедно в двата мандата на ЦСКА и бих добавил - изключително предан, лоялен, смел. Мечтаеше да имаме голмайстор като него. Примерът му трябва да зареди новите български поколения футболисти със същата страст, със същото майсторство.
 
Дано този пример даде на българския футбол подем да излезе от тази криза. Днешният печален повод е и повод и за спомен за едно велико минало, което трябва да служи като пример на младите", заяви пред журналистите Томов.
 
Той си спомни и за един от великите мачове на България - победата с 3:2 над Италия на Националния стадион "Васил Левски" през 1968 г., като един от головете е на Петър Жеков. 
 
"Пред очите ми е мачът, в който бихме Италия с 3:2, а аз  гонех топката. Жеков изнесе невероятен мач. Мир на праха му", завърши през сълзи Томов.