Много пъти сме чували максимата за можещите и неможещите във футбола. Истината е, че тя не разкрива всичко. Просто няма как да обхване в себе си онази категория играчи, които не само могат, а действително творят с топка в краката си. Христо Стоичков несъмнено попада в това елитно общество на надарените, специалните, колоритните и не на последно място – на великите.

Бакеро: Дълго се чудих какво да правя със Стоичков в леглото

Днес хиляди ще се стекат към Националния стадион „Васил Левски“, за да се насладят на шоуто, което звездните гости на Камата и самият той ще сътворят в мача по случай неговия 50-годишен юбилей. На пресконференцията вчера Модерния ляв призна, че сам е посочил датата 20 май, защото тя е свързана с един много скъп момент от неговата кариера – спечелването на първата КЕШ в историята на Барса през 1992 година.

Ицо обеща голяма изненада за всички на трибуните и на терена днес, а преди шоуто той и останалите участници във футболното шоу ще посетят държавния глава Росен Плевнелиев. Това ще се случи в Гербовата зала на „Дондуков“ №2 от 11,30 часа. Стоичков ще бъде в компанията на Михаел Лаудруп, Паоло Малдини, Джанфранко Дзола, Георги Хаджи, Карлос Валдерама, Жан-Пиер Папен, Хосе Мария Бакеро, а също така още Красимир Балъков, Наско Сираков, Йордан Лечков, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Ивайло Йорданов и още много други.

Единственото разочарование за феновете е очертаващата се липса на Диего Марадона, който е възпрепятстван и почти сигурно няма да пристигне за мача. Дори и отсъствието на маестрото от Аржентина обаче няма да отнеме от блясъка на срещата, за която ще се говори още дълги години.