Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде специална пресконференция преди двубоя по случаи 50-ия му рожден ден. Компания на Стоичков правиха имена като Даниеле Масаро, Хосе Мария Бакеро и др.

Стоичков обеща истинско шоу на Националния стадион „Васил Левски“ утре и си спомни за легендарния Йохан Кройф, който почина наскоро.

"Останаха само няколко часа до това събитие. Избрахме то да бъде в България. Искам хората да дойдат да видят един спектакъл. Този мач е за тях. Не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме и тази специална дата, каквато е 20 май. За мен ще остане паметна, както за България и най вече за дрийм тийма на Барселона, спечелвайки първата европейска шампионска титла през 1992 година", каза Стоичков.

„За мен беше щастие и удоволствие да играя толкова много за Барселона под ръководството на Йохан Кройф. Той успя да извлече най-доброто от моите качества и това което постигнах като футболист е благодарение на неговия труд. Йохан ще остане винаги в моето сърце. За мен той ще остане като човека, който най-много ми е помогнал“, коментира Стоичков.