Христо Стоичков говори за възможността да прави интервюта с някои от най-големите звезди на световния футбол, както и за  очакванията си за Мондиала в Катар в края на годината. Той описа работата си през последните 10 години като хоби и разкри, че това което му позволява да прави интервюта с футболисти от ранга на Меси и Левандовски, е взаимното уважение, което има помежду им. Камата бе категоричен, че Меси няма да се върне в Барселона и обясни причината за това. 
 
"Когато си отговорен и знаеш, че работата трябва да се свърши, винаги трябва да си подготвен. Така беше и по времето, когато бях футболист, така съм и сега. Всичко ми е подготвено ден по ден, час по час. Така се работи по-лесно, не се уморяваш и имаш хъс за работа. За мен това, което правя последните 10 години, е хоби. Всички тези интервюта са благодарение на взаимното уважение между мен и футболистите. Играли сме и сме направили имена. Много пъти съм казвал, че приятелството не се купува. Ние с Ромарио сме играли заедно 93/94-та година, но продължаваме да се чуваме. С Бебето сме играли един срещу друг на терена, но приятелството остава. Видях се сега и с двамата. Контактите са важни. Когато единият звънне, е много важно телефонът да е на разположение", заяви в предаването „Арена Спорт“ Стоичков.
 
Носителят на "Златната топка" за 1994 година коментира и случващото се около Меси и дали има шанс аржентинецът отново да облече екипа на Барселона.
 
"Няма как да се завърне при положение, че си тръгна по такъв начин. Концентриран е максимално върху Шампионската лига с ПСЖ. Много по-спокоен е през тази година, много по-уверен. Вижда се, че заедно с Неймар и Мбапе играта напред е нещо страшно. Готви се с Аржентина за Световното първенство, където за мен са сред фаворитите. Отборът е много по-динамичен, по-агресивен. Не зависят само от Меси. Мисля, че треньорът им работи много добре и всеки дава най-доброто от себе си. И аз ще бъда в Катар. Ще се заселя там 40 дни", заяви легендарният футболист на Барса.
 
Голмайсторът от Мондиала в САЩ през 1994 година сподели и кои са според него фаворитите за първенството в Катар, което ще се проведе в края на годината.
 
"Ще бъде различно първенство, защото футболистите вече са започнали сезона и изведнъж ще спрат, за да играят на световното. За професионалиста обаче това няма значение. Ако искаш да си шампион, трябва да спечелиш седем мача. Да спечелиш седем мач подред обаче е много трудно. Франция има страхотен отбор, Англия също. Тимът на Испания, за който никой не говори, разполага с уникален треньор и уникални футболисти. За мен изненадите могат да дойдат от Белгия и Дания. На белгийците това ще им бъде последният шанс. Хърватия и Сърбия очаквам също да се представят достойно", заяви Камата.
 
Легендарният футболист говори и затова кои според него ще бъдат звездите на Мондиала.
 
"Искам да видя на това Световно първенство какво ще направи Мбапе. На предния Мондиал показа какво може и на 20 години стана световен шампион. Ще има изненади със сигурност. Има много млади футболисти, които на национално ниво все още не са толкова известни като Педри и Габи. Германия също разполага със страхотни млади футболисти. Мисля че това Световно първенство ще бъде незабравимо. В Катар ще сме като на Олимпиада, защото най-далечният стадион е само на 30 минути път", каза Стоичков.
 
Той коментира и войната между Русия и Украйна. 
 
„Винаги съм се борил да има мир, защото няма по-хубаво от това да има разбирателство, да седнат хора от различни краища на света и да си говорят. Какво ни носи една война? Бедност и  проблеми! Няма по-хубаво от свобода, мир и любов. Естествено, че имам притеснения от войната. Много мои приятели са в Украйна", заяви Стоичков и разкри какво го кара да се усмихва.
 
"Внучката ме кара да се усмихвам. На първо място ми е."
 
Относно случващото се в българския футбол, Стоичков бе доста лаконичен. 
 
"Аз още преди 15 години казах какво ще се случи. Не желая да говоря по тази тема, защото не съм всекидневно близо до българския футбол".
 
Накрая той разкри и какво му предстои на него в личен план, като шеговито сподели, че го очакват няколко "второстепенни интервюта".
 
"Заминавам за Маями, където ми предстоят второстепенни интервюта с Бекенбауер, Платини и Мбапе. Да ги свърша до края на тази година", завърши легендарният №8.