Стилиян Петров продължава да следи всичко, което се случва в България, въпреки че от години живее в Англия. Бившият капитан на националния отбор разкри как се справя с падемията от коронавирус и как функционира фондацията му, която помага на болни от левкимия.
 
"Прекарвам времето у дома, както всички други. Всички май сме си вкъщи. Трудно е навсякъде заради пандемията от Ковид 19, не само във Великобрания. Като семейство се справяме доста добре. Аз и съпругата ми сме доста заети с нашите задължения. Децата са на онлайн училище, което им идва в повече, но намираме развлечение и се опитваме се да сме позитивни. И двамата ми сина тренират футбол, но в Англия само елитният спорт е разрешен", каза Стенли пред Хоризонт.
 
Той уточни, че продължава всеки ден да работи за фондацията, която основа за помощ на хората, които са заболели от левкимия.
 
"Статистика за хората, на които помагам в борбата с левкимията, не водя. Всеки ден има хора, които ни търсят за помощ, включително и от България. За тези, които се борят с левкимията, бих казал да бъдат позитивни. И да се обградят с правилните хора около себе си. Аз имах възможността да бъда подкрепян от милиони, от невероятна съпруга, от невероятно семейство, което ми даде сили и шанс да оцелея. Моята борба беше наистина ожесточена", припомни Стилиян.
 
Бившият капитан на Астън Вила не скри, че продължава да следи случващото се в България.
 
"Следя случващото се в България. Поддържам връзка с колеги, с които съм играл. Доста мои колеги са треньори в България. Чуваме се всеки ден, гледам. Все пак аз съм излязал от България. Това, че живея в чужбина, не значи, че не поддържам връзка. Разговарям, гледам тенденциите, как се развиват отборите - Монтана, ЦСКА, националния отбор. Проблемите, през които премина ЦСКА. Проблемите в Левски през последната година, развитието на Лудогорец, работата в националния отбор. Разбира се, че следя какво се случва в България", каза още Стилиян Петров. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.