Във II кръг от Държавното първенство по футбол за жени сезон 2020-2021 футболистките на РИАЛ Ковачевци надделяха като гост над отбора на ЛП Суперспорт София с 4:3.

Мачът можеше да бъде решен още през първото полувреме, тъй като инициативата беше изцяло на футболистките на РИАЛ, като момичетата изпуснаха няколко сто процентови положения за отбелязване на гол. Състезателките на РИАЛ започнаха силно първата част като владееха топката и контролираха темпото на игра.

6 снимки

В петата минута на мача с бърз пробив и хладнокръвно завършване на атаката младата състезателка Преслава Йорданова откри резултата, малко по-късно с индивидуален пробив капитанката на РИАЛ - Алисия Робертева преодоля защитата на ЛП Суперспорт и със силен и точен удар удвои резултата, като този резултат се запази до края на първото полувреме. 

Второто полувреме започна колебливо за състезателките на РИАЛ, които имайки превес над своя опонент през първата част подцениха сякаш съперника и съвсем закономерно бяха наказани с изравняване на резултата. 

Този развой на срещата принуди треньорът да промени игровия план на отбора на РИАЛ, а той донесе положителен резултат като централната защитничка Петя Александрова отбеляза гол и резултатът стана 3:2 в полза на отбора от Ковачевци. Този резултат внесе спокойствие в редиците на "червените", но отборът на ЛП Суперспорт успя да изравни. 

Все пак по-голямото желание за победа от страна на състезателките на РИАЛ надделя и с пробив на Преслава Йорданова в края на мача резултатът стана 4:3 в полза на РИАЛ Ковачевци. Дебют за отбора направи и 14-годишната състезателка от школата на РИАЛ Гергана Дамянова. 

В събота (26.09) в III кръг от ДП жени РИАЛ Ковачевци посреща отбора на Локомотив Стара Загора на стадион Димитровец от 16:00 часа.