Трагичната вест за кончината на легендата на българския футбол Иван Вуцов продължава да предизвиква вълна от жалейки. С отдаване на последна почит към Вуцата се включи и последният му клуб в треньорската кариера Локомотив Пловдив. 

Именно на "Лаута" легендарната фигура приключи с треньорството през 1994 г. само на 55-годишна възраст. След това се насочи към върховете на българския футбол като ръководител, като успя да ги покори и като такъв. 

"Той е част и от историята на нашия клуб. Завършва треньорската си кариера именно като наставник на Локомотив Пловдив през 1994 г., след което приема да стане изпълнителен директор на БФС. ПФК Локомотив Пловдив изказва най-искрени съболезнования към семейството, близките и приятелите на Иван Вуцов! Почивай в мир!", написаха "железничарите" на сайта си. 

По-рано пред паметта на Вуцата се поклониха от Левски, където постигна някои от най-големите върхове в кариерата си, както и от БФС, където приключи футболната си дейност през 2004 г. на 65-годишна възраст.