Един от кандидатите за нов президент на БФС Христо Порточанов обяви, че водещият акцент в кампанията му ще бъде залагането на морала и еднаквите правила за всички при управлението. Той е категоричен, че опитът му при участието в управлението по времето и на Славков, и на Михайлов, е в негов плюс и не се притеснява от атака, че е част от статуквото.

"При Славков отговарях за националните отбори - веднъж 1996 година класиране на европейско в Англия и 1998 година участие на световното във Франция. Батето, лека му пръст, през 1995 година заедно играхме табла на Дюни и му казах: "Защо не станеш президент? Дай да те предложа!" И така тръгнаха нещата. А по времето на Боби - 2005г. двата полусезона се занимавах със Съдийската комисия. Мисля, че нямаше проблеми, които да ме злепоставят и да се накърнява авторитетът на БФС, както се получава сега в последно време", заяви той.

"Десетина години съм встрани, но през тези 10 години ми се роди дъщеричка - Дария, внучките пораснаха. Едната е в Мадрид, най-малкият Христо си е проблем на другите...Така че е време. Мисля че имам още 7-8 до 10 активни години за работа. И то работа, от която мисля, че разбирам", убеден е опитният функционер.

"В следствие на неправилна работа или на занижена работа се наруши доверието. Това е основната грешка. Всички други грешки са поправими. Но доверие трудно се гради и лесно се губи", добави Порточанов, който е категоричен, че професионалната лига трябва да се заеме с администрирането на първенството, а президентите и собствениците на клубове да бъдат част от ръководството на тази лига.

"Ролята на Изпълнителния комитет е съвсем друга. Ако бъда избран, ще се получи. Бъдете сигурни. Националните отбори и аматьорският футбол ще останат под шапката на централата", разкри още част от програма си Порточанов. Той е уверен, че развитието на детско-юношеския не може да стане без участие на държавата./Мач телеграф