Бившият селекционер на България Любослав Пенев официално се впусна в борбата за президентския пост в БФС. Негови представители отидоха днес във Футболната централа, за да внесат писмото за намерение за участие в изборния конгрес. 

Боби Михайлов: Никога няма да обичат нито Ники, нито мен

Впоследствие обаче се разбра, че то не е входирано заради липсата на регистър. Очаква се обаче официалното потвърждение на кандидатурата да стане факт на изпълкома в началото на декември, на който ще бъде обявена и датата на конгреса. Той би трябвало да се проведе в средата на февруари догодина, най-късно през март. 

Кампанията на Любо Пенев е в ход

Кандидатурата на Ел Голеадор беше издигната от аматьорския Черногорец Ноевци, чийто представители бяха и пред БФС. Те разясниха и какво се е случило, за да не бъде прието писмото за намерение за участие в изборите догодина. 

Любо Пенев внася в петък кандидатурата си за президент на БФС

"Не ни приеха писмото, защото нямат регистър и не са готови. Това нормално ли е? Като мине изпълкома, тогава ще внесем документите, това сега е безхаберие. Любо Пенев е професионалист и ще работи за доброто на българския футбол", заявиха от Черногорец Ноевци и разкриха повече за програмата на бившия национал. 

Вальо Михов: Наско и Любо за шеф на БФС? Трябваше вече да знаем

"Амбициите на Любо Пенев са да оправи българския футбол, той ще работи за благото му. Хората го убедиха да се кандидатира, не е плод на никакви кръгове. Още не сме говорили с Левски и ЦСКА. В БФС е анархия, накрая народът ще ги измете", добавиха инициаторите на кандидатурата. 

Петър Александров: Боби Михайлов постигна много с издигането си в УЕФА

"Ще има допълнителна пресконференция, когато му дойде времето. Ще се събере инициативният комитет и ще ви кажем за какво се борим. Всичко ще се разбере, когато му дойде времето”, обявиха представителите на Пенев.

Домусчиев: Сираков и Пенев за шефове на БФС? Абсурдно!

Според тях настоящият президент Борислав Михайлов не е имал по-сериозен конкурент от бившия си съотборник в националния отбор. Те също така потвърдиха, че датата на подаване – 17 ноември – не е случайно подбрана.

Любо Пенев се изправя срещу Боби Михайлов за БФС

Засега други официално обявени кандидатури няма, включително и на самия Михайлов. Очаква се обаче той да се кандидатира за четвърти мандат. Бившият вратар на националния отбор е начело на БФС от октомври 2005 г., когато смени Иван Славков-Батето.