Човекът от кандидат президентския екип на Любослав Пенев – Николай Илиев нападна остро вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков и отговорникът за националните отбори Емил Костадинов.

“Няма как да накарате децата да спортуват, ако по 10, 20 или 30 часа в годината работе. Няма как да накарате децата да спортуват, ако нямате желание, ако нямате концепция, ако не подходите професионално към този доста наболял интерес, а гледате само вашите лични интереси чрез футболния съюз“, обърна се Илиев директно към Лечков и Костадинов.

„Във фундамента на нашата програма ще бъдат поставени децата и развитието на българския футбол ще започне от тях“, добави той.

„Ние се влюбихме във футбола на улицата, играейки до полуда.

Да направим така, че да отделим децата от компютрите и от телефоните. Вместо да спортуват, те са постоянно със своите телефоните. Нека се опитаме да изкараме по-големите от дискотеките. Ще обгрижим всяко едно дете от всяка една прослойка.Ролята на БФС е изключително важна заедно с държавата, с Министерството на образованието и Министерството на спорта“, каза още Ники Илиев. 

"Има сигнали за корупция в детско-юношеския футбол. От 1000 до 12 хиляди лева са давани от родителите, за да играят деца в определена гарнитура на националния отбор."

Любо Пенев: Учудвам се отбор като ЦСКА да не е обявил своята позиция

Пенев поиска нов стадион, обвини БФС в подкупване на делегати