Любослав Пенев представи своята кандидатура за президент на Българския футболен съюз на среща с медиите.

На пресконференцията освен кандидат-президента Любослав Пенев присъстваха още Николай Илиев, Любомир Дацов /заместник-министър на финансите/, адвокат Радостин Василев и Атанас Стоилов /спортен мениджър, президент на аматьорски клуб/.

„Вече сме на дъното на дъното, но това не плаши. Когато работих три години в националния отбор, ние се показахме на повърхността. За съжаление но управляващите този труд бе хвърлен на боклука. В този момент БФС е една пирамида с върха надолу. Тази пирамида ще бъда обърната нагоре. Аз ще разчитам на професионалистите, на високо квалифицирани хора“, коментира Любо Пенев и продължи:

„Над 82% от участниците в една анкета не се интересуват от български футбол. Зад мен не стои никакъв кръг. Стига с кръгове, триъгълници, квадратчета. Като представим новия Изпълком, ще разбере повече. Това е мащабен проект, съставен от три части. Краткострочна стратегия за 3 години, средносрочна – за 7 години, дългосрочна – за 10 години.“

Пенев поиска нов стадион, обвини БФС в подкупване на делегати

Кадри от пресконференцията на Любо Пенев

„Навремето се учудих как от САЩ обявиха, че футбола започват да го развиват с 10-годишна стратегия. Чувам, че настоящите ръководителите подготвят 4-годишна стратегия. Ако трябва да чакаме отще 13 години за още база, трябва да сгъваме цирка. Имаше много коментари, сега не ги виждам тези хора. Да започнат да се показват. Учудвам се отбор като ЦСКА да не е обявил своята позиция. Феновете – да, свалям им шапка, ясна и точна позиция за Любо Пенев. Сега е моментът да се започне да се помага честно и демократично“, сподели Любослав Пенев.

Любослав Пенев

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

„Стратегията включва ДЮШ, аматьорския, професионалния, футбол, инфраструктура, съдии и система за видеонаблюдение и още много други. Това ще се случи с екипа, на който ще имам пълно доверие. Това не ме плаши. Не е нужно да издавам какво ще кажа, а също и пред делегатите на конгреса. Няма да има президенти в Изпълкома, а само оперативни хора“, каза още Пенев и добави:

„Сегашните управляващи не могат и не искат. Ще държа БФС да си партнира с държавата – с различните министерства, с общините и с кметовете. И искам да кажа на министър Кралев да не взима страна. А не да агитира.“