Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, сподели след загубата с дузпи от Лудогорец във финала за Суперкупата на България, че е горд от своя тим, но призова, че има още много работа за вършене.

„Този мач показа едно изключително високо футболно ниво и от двата отбора. Игра се футбол, имаше здрава битка, имаше голове, настроение, емоция. Имаше и така, с оглед на заряда, нужния феърплей на и извън терена. За нас също бе добре да видим какво ни е нивото, къде трябва да работим, къде трябва да надграждаме, кои играчи какво ниво имат за определени мачове. Смятам, че с оглед на нашия отбор и това, което сме свършили, изглежда изключително добре на терена, особено през първата част бяхме хегемон на терена. През втората част имахме кошмарни пет минути, в които допуснахме много елементарни грешки. Лудогорец се възползва, ние успяхме да върнем ситуацията. За съжаление дузпите се оказват прокоба за нашия отбор, но пък в това ще израства този крехък отбор, който се научи вече да води битка с най-добрите. Ще израснат и младите играчи, нямам притеснение, че са изпуснали дузпи или са пазили на вратата. Това ще ги направи по-силни. Но видях един горд Левски, който се би за името. Искам да благодаря на привържениците, които показаха, че докато те са на стадиона и докато подкрепят по този начин Левски, отборът не може да играе слабо. Да, Левски може да загуби някои мач или резултат, но Левски е бъде винаги жив именно заради тях и подкрепата, която имаме. Също отборът се стара доста, за да отговори на очакванията на хората. Дузпите за втори мач в рамките на месец ни изиграват лоша шега“.

Антон Узунов
100 снимки

„Играхме изключително динамично и агресивно през първото полувреме и в тези прословути пет минути загубихме и кондиционното си състояние, а и оттам концентрацията и Лудогорец се възползва по най-добрия начин. Имахме финален щурм, който ни донесе успех. Общо взето, двата отбора отбелязахме по един красив гол и по едни след разбърквания, мелета или случайни грешки. Левски, като игра, няма от какво да се срамува. Единствено ми е тъжно, че не спечелихме Купата заради привържениците и заради това, че дълго време в клуба са липсвали трофеите. Можехме да добавим една Шоукупа, както се казва. Но по начинът, по който се представя отборът, аз съм доволен, не мога да искам повече на този етап от тези футболисти. Да, ще работим много, защото имат къде да се развиват. С бюджета, който имаме, ще продължим. Доста надградихме, но трябва да продължим да го правим. Играчите също имат отговорности да подобряват индивидуалните си характеристики. Трябва да запазим отбора, да продължим да го развиваме и под никаква форма няма да нарушаваме бюджета, защото това е изключително важно за Левски. С този бюджет ще трябва да се справим в точно такива битки с Лудогорец. Но видях, че можем да се справим и Левски е настина горд на терена“.

Антон Узунов
52 снимки

„Чак толкова, като че ли не очаквах, че ще надградим за една година, но очаквах да се съживим, след като стартирахме от под дъното преди една година. Във всякакъв вид естество – като игра, селекция, отбор, финанси. Успяхме да изправим главата, да създадем един отбор, който прави проблеми на всички водещи отбори. Трябва а да продължим да работим, защото не можем да си позволим от друго естество да надграждаме освен с работа. Другото естество не може да се случи. Трябва много работа и всеки миши стъпки да крачи напред, а оттам и отборът. Имахме проблеми в последния месец, имахме контузени, някои преболедуваха. Сега се надявам да влизат вече във форма. Някои от болните поиграха, видях, че навлизат в добра спортна форма. Мисля, че може да се подобрим още и да печелим такива битки“, заяви Стоилов.

Какво още каза Станимир Стоилов може да видите и чуете в прикаченото видео.