Велислава Миланова ни среща с един от най-добрите музиканти у нас - Ангел Дюлгеров - китарист, компзитор, текстописец и директор на бенда на Лили Иванова, но и фен на Ботев Пловдив. За "Домът на футбола" по DIEMA SPORT той разказва как се е запалил по "жълто-черния" отбор и разкри колко често ходи на мачове.

"Нещата се случиха в квартала с приятели, зад блока, там се играеше футбол по цял ден. Точно приятелите ми запалиха тази страст към отбора. Ходихме на мачове на стария "Колеж". Това нещо остави у мен дълбока следа. Мисля, че това е общото между музиката и спорта, когато аз съм на сцената тръпката, която усещам е нещо като тази, която изпитва един футболист на терена, когато се раздава за публиката и отбора", сподели Дюлгеров.

"Този полусезон съм успял да дойда на два мача, искаше ми се да са на повече, работата ми е доста ангажираща. Дойдох на дербито с Локо Пловдив и ме е яд, че не ги бихме", разказа той.

"Бях в Балчик, имах концерт и в момента, в който станахме шампиони излязох на терасата и изкрещях: "Само Ботев". Бил съм в агитката, за да усетя каква е тръпката. Когато съм с децата не бих отишъл там. В момента отборът ми харесва, дълго време не ми харесваше. На всички ни се искаше още от откриването на стадиона да сме на високо ниво", допълни музикантът.

"Мечтата ми е Ботев да бъде устойчив клуб. Надявам се Ботев да присъства в първата шестица и повече участия в Европа", пожела си Ангел Дюлгеров.

Повече вижте във видеото.