Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев коментира изпълнената с бурни събития седмица в българския футбол. Както е известно, във вторник Димитър Бербатов официално обяви, че се кандидатира за президент на БФС, но само ден по-късно Борислав Михайлов оттегли своята оставка и се завърна начело на родния футбол.

Според Майкъла Михайлов е постъпил много правилно като си е оттеглил оставката, а Бербатов трябва да стане отговорник за „А“ националния отбор.


„Боби постъпи много правилно! Помните след мача с Англия какво беше, кой ли не влезе в БФС - баретите, НАП, ДАНС... Беше нещо страшно, Боби се оттегли временно, почина си, а сега, когато проверките свършиха и се видя, че няма нищо нередно, си оттегли оставката и завърна. Той е силен футболен човек с позиции в УЕФА и според мен ще спечели и следващия Конгрес. Трябва обаче да делегира правата за първенството на ПФЛ, да издейства държавата да помогне финансово на клубовете за школите им и да извади президентите от Изпълкома - нека имат един представител вътре и толкова“, заяви Георги Илиев пред Спортал.

„Много пъти съм казвал, че проблемът в българския футбол е в клубовете. Какво е виновен Боби, че на ЦСКА - Лудогорец имаше един български футболист и 21 чужденци на терена?! Четирима треньори на националните отбори гледаха един българин титуляр! Това какво е? БФС ли е виновен? Колко години вече говорим за школите - оттам започва всичко. Колко клуба имат качествени терени за ДЮШ? Колко клуба имат общежитие със стол за хранене и всички други необходими условия за ДЮШ?“

„Затова съм против формат с 16 отбора - който отговаря на условията, той има място в елита. Колко клуба отговарят на условията? Бербатов подхвана темата за ДЮШ и ПФЛ - да не би да ми е чел всички интервюта от последните 10 години? Защото аз това го повтарям от 10 години. Хареса ми изказването на Домусчиев след Изпълкома“.

„Иначе Митко е много интелигентно момче, легенда, голямо име, има място в управлението на българския футбол. От него българският футбол може само да спечели. Не говоря за президент на БФС. Според мен Бербатов трябва да стане отговорник за "А" националния отбор - ще свърши добра работа! Емил Костадинов да си гледа младежките гарнитури, а Бербатов да се захване с мъжкия състав“.

„Забелязвам много жлъч относно Боби Михайлов, а някой сети ли се да му се извини? Покрай мача с Англия го изкараха какъв ли не, проверки, проверки. Е, сега като се оказа, че не излязоха никакви престъпления и нередности в БФС, Боби не заслужава ли някакво извинение! Ще повторя - за мен той постъпи много правилно и търсете проблемите в клубовете! Те трябва да създадат футболисти, те си правят селекциите, с които атакуват групите в европейските турнири, клубните президенти играят огромна роля“, каза още Илиев.