Юношеските отбори ще имат ангажимент и в бъдеще при въвеждането на ВАР-системата в българския футбол. Както е известно, отборите до 17 и до 19 години от софийските клубове в момента са събрани на базата на БФС в Бояна и играят в турнир, който се използва с обучителна цел за елитните рефери.

Всеки състав от efbet Лига ще трябва в бъдеще да осигури една юношеска формация, която ще бъде използвана за тест преди срещите от април нататък. Младите футболисти ще излизат на терена, за да се пробва системата, както и дали има добра видимост за всякакви ситуации на терена. Всичко това ще се записва и ще се изпраща на ФИФА за проверка, каза мениджърът на ВАР за България Петър Петров.

Радослав Гидженов, който снощи ръководи мача между ЦСКА и Черно море от efbet Лига, днес продължи обучението си за адаптация към изискванията за видеотехнологията. Той свири на срещата между юношите до 17 години на Левски и Национал София и отсъди дузпа с помощта на системата, от която сините таланти изравниха резултата.

Играчите на Национал откриха чрез Калоян Стрински, който прати с глава топката в мрежата след чудесно центриране на Кристиян Иванов от дясно. В средата на първото полувреме обаче Гидженов отсъди дузпа, която беше прегледана с ВАР.

След като се консултира с колегите си от стаичката Георги Давидов и Георги Дойнов, той отиде за втора проверка на монитора край тъчлинията и след като се убеди в правотата на първоначалното си решение, потвърди наказателния удар.

Иво Марков изравни за малките левскари. Крайното 2:1 за Левски оформи Християн Красимиров с диагонален удар от ляво, след като Денис Динев му даде прекрасен пас на празна зона.