Йордан Лечков говори по темата за оставката на Борислав Михайлов, Красимир Балъков, Изпълкома и избирането на нов треньор на националния отбор след извънредното заседание на на БФС.

"Не е лесно. Виждате колко бързо се развиват събитията. Нямам време да намеря толкова бързо нов треньор. Изказвам разочарованието, че се разделям с поредното голямо име и с приятели. Ще бъде много трудно през това много кратко време за намиране на нов треньор. Трябва да е най-правилният човек.", започна той.

"Опитахме се да бъдем търпеливи. Дадохме възможност, но резултатите липсват. Като начин на игра, мотивация. Няма да е лесно. Ние сме колективен орган и решенията се взимат колективно. Това, което сме постигнали не е никак малко. Нека се даде равен шанс на всички кандидати. Да дойдат с тяхната платформа като кандидат-президенти. Нека да видим дали някой изобщо ще се кандидатира.", продължи Лечков.

"На всичко друго се обърна внимание, но не и на футбола. Ние не охраняваме мачове. На никой не е приятно. Аз съм си воювал името и на мен не ми е приятно да чувам негативи без да нося вина.", защити се бившият вицепрезидент на БФС.

"Едно голямо съжаление изпитвам, че съм успял толкова много в българския футбол и затова не носим вина, че сме успели и задължително трябва отново да успеем. Футболът е отражение на всичко, което се случва в държавата. Според нас сме направили градивна визия. Винаги може да се оптимизира. Но това не е само наше задължение. Не бягам от отговорност. Колегите ми гласуваха доверие пак аз да нося тази отговорност. Ако някой мисли, че аз съм проблемът, си подавам оставката.", разкри той.

"Даже да носим вина, поне 3-4 месеца ще трябва да се изтраем. Да дойдат тези нови хора, които ще предложат нещо ново и да надградят. Ние имаме готова програма, която да поднесем на господин Кралев, ако иска да работи с нас и да ни чуе. В понеделник може да бъде предоставена за преразглеждане."