Единият от вицепрезидентите в Българския футболен съюз – Михаил Касабов потвърди следващите ходове пред футболната ни централа след оставката на президента Борислав Михайлов. Той заяви, че ще се насрочи ново заседание на Изпълкома, на което той вече ще е със статут на изпълняващ длъжността президент.

Касабов допълни, че неговата задача е възможно най-бързо да се свика Конгрес, който да определи новия постоянен президент. А това е пост, към който самият той няма никакви претенции.

„Днес е един неприятен ден за мен. Казвам го направо. Първо искам да благодаря на г-н Борислав Михайлов за това, което направи през последните 15 години. Това е негово лично решение, няма смисъл да го коментираме.”

„Моята задача ще бъде главно да насрочим нов Конгрес и да се избере президент както трябва. На следващия Изпълком ще дойде и предложението от г-н Лечков за това кой да бъде нов национален селекционер. Изрично заявявам, че на следващия Конгрес няма да се кандидатирам за президент.”

„Като свикаме Изпълком, там ще се реши колко време е нужно за организиране на Конгреса. По най-бързия начин това ще се случи. Аз казах, че няма да бъда кандидат. Друг не е казвал, че ще бъде.”

„Конфликт с държавата явно има, но той явно ще бъде преодолян. Ще организираме среща с министъра на спорта като представител на държавата, за да може да видим какво можем да направим.”

„Расисткия скандал на мача срещу Англия? Нека гледаме напред, това е минало вече.”