Спортният министър Красен Кралев обясни, че е напълно реално страната ни да участва в съвместната кандидатура за Мондиал 2030 заедно с Румъния, Сърбия и Гърция. Той заяви, че въпросът е обсъден на най-високо ниво и добави, че това е възможност страната ни да оправи спортната си инфраструктура.

„Ако не мечтаеш, няма как да постигнеш върха. Реална е кандидатурата. Тя бе обсъдена преди няколко седмици. След като на толкова високо ниво се поставя въпросът, кандидатурата е реална. Видяхме, че Турция бе близо в един конкурс срещу Германия. На мен ми се искаше и Турция да се включи, но не стана“, сподели Кралев, който  уважи откриването на „София Къп“ по таекуондо.

„Тази кандидатура значи, че ще си оправим спортната инфраструктура. Тепърва ще говорим с Боби Михайлов. Мисля, че всяка страна, ако осигури по два стадиона, е реално. Тази кандидатура я приемете като възможност да правим спортната инфраструктура и като знак, че балканските страни са си протегнали ръка и ще работят заедно. Това е важен знак за народите на Балканите“, продължи министърът.

„Всичко вече ще се гледа през призмата на тази кандидатура. Не все още не знам  какви са стандартите. При всички случаи стадионите, които ще правим трябва да отговарят на тези стандарти. Нека минат една-две седмици и ще говорим“, коментира още Кралев.