Лоши новини за състоянието на Люпко Петрович долетяха от сръбската столица Белград, където вчера легендарният треньор катастрофира. 76-годишният специалист е в тежко състояние и е настанен в реанимация в болница, пишат медиите в западната ни съседка. Лекарите установили, че Люпко е получил първо лек, а след това много по-сериозен инсулт от шока, който претърпя. В момента лявата му страна е парализирана и не може да говори.
 
Вчера бившият треньор на Левски и Литекс предизвика катастрофа на околовръстния път на  Белград, след като навлезе срещу движението със своя "Мерцедес B180" в района на тунела Бели поток. В резултат на това се сблъскал с "Шевролет Авео", управляван от Ж. К. (63 г.), а "Мерцедесът" му след това се ударил в друга кола. Петрович веднага бил откаран в спешния център от екип на Бърза помощ, а оттам е преместен в Специалната болница за мозъчно-съдови заболявания "Свети Сава".
 
"Тъй като сегашното състояние на Петрович е много тежко, лекарите могат само да гадаят какво се е случило. Предположението е, че Люпко е ​​получил лек инсулт от страх, когато е поел в грешната посока. След това е последвал много по-тежък инсулт, също от страх, и го е изпитал при сблъсък с идващ срещу него автомобил. Веднага е транспортиран в Спешен център, оттам е преместен в СПБ "Свети Сава". Не можел да говори, опитвал се да каже нещо през нощта, но беше неясно и несвързано. Сега той е в реанимация и са наети най-добрите лекари от Сърбия, за да му помогнат“, обясни  добре осведомен източник на informer.rs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Дългогодишният приятел на Петрович - Милован Джорич е в депресия заради всичко, което се случи с опитния специалист, извел Цървена звезда до КЕШ през 1991 година.

"Веднага му се обадих, когато се появи информацията, но той не ми отговори. По-късно разбрах какво му се е случило... Много съжалявам и се надявам, че Люпко ще се оправи", каза накратко Джорич.
 
Стана ясно още, че Петрович е бил при приятел в Аранджеловац в четвъртък, а след това се прибрал в Белград. След три дни той трябвало да пътува за Бангладеш, където бе назначен за селекционер на националния отбор по футбол.
 
„Той беше спокоен и искаше да се възползва от един хубав ден, за да се отпусне с приятелите си в Аранджеловац. Сега остава да се надяваме, че ще се възстанови напълно“, обясни приятелят на Люпко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)