Националният селекционер Ясен Петров изрази позицията си след алтернативния конгрес на БФС в НДК, на който Димитър Бербатов беше избран за президент. Той призова да се помага за развитието на футбола, а не да се всява напрежение с ненужно разделение.

"На нас явно не ни е писано да ни е лесно. Минаваме през много големи трудности. Първо бяха световните квалификации в условия на ковид пандемия, сега има война. Ние сме малка страна, не толкова много на брой и като територия, а ни се случват неща, които ни разединяват.

Всички говорят за обединение. Ами дайте да се обединим около една кауза и всички да сме зад нея. Ние се разделяме, а една трета или една втора няма как да успее.

Едно нещо съм разбрал - когато човек не е обединен, няма как да успее. Когато делиш нещата, винаги ще има хапка за този, хапка за онзи. А тази хапка трябва да е за всички.

Аз знам кой ме е поканил да бъда треньор на националния отбор, знам и кой ме е подкрепил. Знам и кой е президент на БФС - Борислав Михайлов", заяви пред БНТ Петров.