Футболисти от мъжкия национален отбор на България изиграха демонстративен мач по текбол пред представители на медиите в Национална футболна база Бояна. 

Както е известно, Българският футболен съюз установи партньорски взаимоотношения с държавната асоциация по текбол, както и със световната федерация FITEQ, в резултат на които атрактивната дисциплина ще бъде достъпна както за играчите от различните ни гарнитури, така и за всички посетители на Дома на футбола.

Емона Цончева/lap.bg
51 снимки

Председателят на Българската федерация по текбол – световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Севдалин Маринов, генералният секретар на съюза Николай Григоров, както и селекционерът на България Ясен Петров представиха пред журналисти новата професионална маса, брандирана със символите на "лъвовете". 

"Играя много, виждате че там имаме игрище за джитбол. По време на пика на пандемията този спорт беше един вид спасение за мен. Вярвам, че той има огромно бъдеще и е важен както за разпускане, така и в тренировъчния процес на професионалните футболисти“, заяви Ясен Петров.