Провеждането на извънредния конгрес на БФС ще струва 400 хиляди лева. Това съобщи шефът на комисията, която отговаря за организацията на събитието - Емил Костадинов. Бюджетът на конгреса бе гласуван на заседанието на Изпълкома вчера. 

"Сумата е по-висока от обичайното заради противоепидемичните мерки, които се взимат. Ще има PCR тестове, ше има и хора, които да следят за достоверността им. Иначе, самата охрана на събитието, няма да е по-голяма от стандартното", заяви Костадинов пред "Мач Телеграф". 

На Изпълкома вчера бяха утвърдени решенията на Бюрото на ИК относно съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите и за промени в Устава на БФС. Гласуван бе и видът бюлетина, с който делегатите ще упражнят правото си на глас - интегрална. 

Разгледан бе и докладът за футболните клубове-редовни членове на БФС, които следва да отпаднат като членове на централата, съгласно чл. 20 от Устава на БФС. Членовете на Изпълкома констатираха отпадането на общо 5 клуба, като съгласно чл. 51, ал. 3 от Устава, решението влиза в сила незабавно. Тяхното отпадане е резултат от липсата им на дейност през последната година. 

В следствие на това решение редовните членове на БФС, които ще имат право на глас, са общо 526. Според доклана на комисията за подготовка на документите, клубовете, излъчили свой представител-делегат, са 508.